SportFoto033

Tamara Boneschansker

Blog – Daar zijn we weer!

Ken je mij nog? Dat meisje die z’n 1,5 jaar geleden leuke blogs schreef en mooie wedstrijd verslagen online zetten. Ineens was dat spontaan verdwenen. Waarom de lol was er helemaal vanaf, lange tijd de blogs nog wel bewaard maar na een half jaar toch besloten om er een punt achter te zetten. Nu zijn we 1,5 jaar verder en kriebelt het toch wel weer. Nu wel met een andere insteek naar mijzelf. Geen verplichtingen van iedere week een verslag, maar gewoon wanneer ik daar zin in heb.

Je vraagt je nu vast af, kon die plezier echt zomaar ineens verdwijnen, ja en nee. Het begon allemaal op de atletiekbaan, in Mei 2018 scheurden ik mijn enkelband af, herstelde daar goed van, maar daarna kwam de vorm totaal niet meer terug. Hoe hard ik ook mijn best deed het lukt gewoon allemaal niet. Dan is bloggen ook niet het leukste. Ik hou er niet echt van om terug te blikken, ik kijk liever vooruit en vertel liever wat er nu allemaal veranderd is en wat voor leuke/bijzondere dingen er op mijn pad staan.

Allereerst te beginnen bij de 2 grootste veranderingen, namelijk als eerste mijn werk. En dan denk je nu vast werk – atletiek? Huh wat heeft dat met elkaar te maken. Nou sinds september ’19 heb ik ander werk. Geen broodjes bakken, vleeswaren snijden of groente afdelingen vullen meer voor mij, maar kinderen, nog eens kinderen en nog veel meer kinderen. Ik heb de stap gemaakt naar het onderwijs en dat zorgt er voor dat ik zo onwijs veel beter in mijn vel ben gaan zitten. Met plezier iedere dag naar mijn werk. Om de kinderen en mijzelf iedere dag weer iets nieuws te leren. Omdat ik dus zoveel beter in mijn vel zit, gaat het sporten daardoor ook een stukje makkelijker.

De tweede grote verandering die ik heb doorgemaakt is; dat ik per 1 januari dit jaar geen lid meer ben van Altis, maar ik verkast ben naar A.V. Pijnenburg in Soest. Een kleinschalige club met een hoop gezellig mensen en heel lol. Maar voor mij het allerbelangrijkste, een trainer die samen met jou het beste uit je wilt halen, wat voor gekke ideeën de atleet toch ook heeft. Onderdeel zijn van een wedstrijdgroep, gezelligheid, gekkigheid en lol, 4 elementen die voor mij de doorslag geven om de volledige lol van de atletiek weer terug te hebben gevonden.

Doelen voor dit jaar, als allereerste lekker bewegen, fitter worden en de lol in de atletiek behouden en oja heel blijven! Natuurlijk heb ik ook zo wel mijn pijntjes en dingetjes maar gelukkig nog niet de pijntjes die er voor zorgen dat je volledig uitgeschakeld bent. Ik doe hard een poging om toch eindelijk eens het gewicht weer naar beneden te krijgen, maar helaas tot op heden nog niet echt gelukt. Half. Moet ik eerlijk over wezen. Ik val af, blijf hetzelfde door eten maar vervolgens een week later zitten die kilo’s er weer net zo hard aan. Zo zonde, dus de hulp maar ingeroepen bij de huisarts. Die heeft mij doorverwezen naar een programma in Amersfoort wat Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) en dan denk je wat is dat? Nou ook ikzelf kan daar nog weinig over vertellen. Wat ik tot nu toe weet is dat je met een groep aan de slag gaat om een leefstijl te creëren die bij jou past, met voeding en beweging. Maar verder dan dit ga ik er nog niet op in. Eerst de echte ervaring opdoen. Kan namelijk ook wel op internet gaan lezen, maar ja ieder lichaam en geest is anders, dus de reactie op z’n programma ook. Ik ben in ieder geval hard gemotiveerd, en ben flink gefrustreerd over mij o zo lastige lichaam. Sportieve geest, maar geen sportief lichaam. Dat botst nu enorm.

Qua sportieve doelen, ik hoop dit seizoen eindelijk weer een keer horden nummers te kunnen lopen. Ja die gekte zit nog steeds in mijn kop! Voor de rest veel trainingsarbeid verzetten en leuke wedstrijd mee pikken. Zorgen dat het plezier steeds weer een stapje aangevuld wordt.

Wat kun je een beetje verwachten van mij en mijn blogs? Ik ga wat meer in spelen op de kortere verhalen, liever korter en vaker dan lang en ieder half jaar 1. Zoals ik er nu naar kijk zou ik graag mijn ervaring willen gaan delen over de GLI. Natuurlijk zo nu en dan een klein wedstrijdverslag of meerderen wedstrijden in 1. Eigenlijk dus schrijven wanneer ik daar zin en behoefte aan heb. Want dan zullen de verhalen ook vele malen leuker zijn om te lezen, schat ik zo in.

Als laatste wil ik zeggen, ik upload mijn blogs op mijn sportfotografie website. Deze site heeft een betaalde domeinnaam waardoor er geen reclame op te zien zal zijn. Dus geïnteresseerd in wat mooie sport beelden kijk dan ook even tussen mijn foto’s. Wil je vaker weten hoe het met mij gaat? Mijn Instagram hou ik actief bij. Mijn gebruikersnaam is Tamara.3sc Hopelijk zie ik je daar!

Tot snel!

Tamara

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 SportFoto033

Thema door Anders Norén